Privacy en wetgeving

WGBO

Als cliënt heeft u een aantal rechten als u zorg ontvangt, bijvoorbeeld het recht op informatie. Ook mag een zorgverlener u niet behandelen zonder uw toestemming of informatie verstrekken aan derden. In de Wet op Geneeskundige BehandelingsOvereenkomst (WGBO) zijn de rechten en plichten voor zowel de cliënt als de zorgverlener vastgelegd. Het omvat afspraken omtrent:
- het recht op informatie door de zorgverlener
- recht op inzage en bescherming van het medisch dossier
- recht op privacy

Als cliënt heeft u ook een aantal plichten als u zorg ontvangt. U moet bijvoorbeeld de zorgverlener goed, eerlijk en volledig op de hoogte stellen van uw problematiek. Alleen dan kan een goede zorg worden voorgesteld. Daarnaast moet u aan uw financiële verplichtingen voldoen.

De belangrijkste delen uit de WGBO hebben we ook opgenomen in onze behandelovereenkomst. Door deze te tekenen geeft u hiervoor toestemming.

WGBO samenvatting

Logopedisch Patiëntendossier: patiëntenrechten

Rijksoverheid WGBO

 

Identificatieplicht

Ook is er een identificatieplicht. Er wordt van u verwacht dat u een geldig identiteitsbewijs kunt tonen. Zorgverleners controleren daarmee of u diegene bent die bij het burgerservicenummer (BSN) hoort. De overheid wil met deze plicht fraude in de zorg tegengaan. De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar.
Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

 

Privacy

Wij verwerken medische gegevens van onze patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In onze privacyverklaring kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in de privacyverklaring opgenomen welke rechten u hebt. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met Marian Tellers (06-29266405 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Wij geven nooit uw gegevens door aan anderen. Mocht dit wel nodig of wenselijk zijn dan vragen wij u hiervoor uw toestemming. Dit wordt ook vastgelegd in de behandelovereenkomst die u aan het begin van de behandeling ondertekent.
Uw gegevens blijven 20 jaar bewaard (vanaf 18 jaar). Hierna worden deze vernietigd.

Voor meer informatie kunt u hier verder lezen: Logopedische Patientendossier Archivering en Bewaartermijn.

Nieuwe inloopspreekuren in de Schuytgraaf (voorjaar 2025)

Er zijn ook in de Schuytgraaf te Arnhem weer inloopspreekuren voor kinderlogopedie.

Lees meer...

Inloopspreekuren in Nijmegen-oost (najaar 2024)

De inloop-spreekuren kinderlogopedie zijn er weer, ook in de praktijk op de Tooropstraat in Nijmegen-oost.

Lees meer...

Een nieuwe stap in de kwaliteit binnen de praktijk

In juni 2024 zijn we weer een nieuwe kwaliteitscyclus gestart.

Lees meer...

Verandering in het team

Verandering in het team: afscheid en welkom

Inmiddels vonden er een tweetal wijzigingen plaats in ons team.

Lees meer...